Medische fitness

Naast een fysiotherapeutische behandeling kunt u bij ons terecht voor de medische fitness. Dit houdt in dat u in groepsverband onder fysiotherapeutische begeleiding kunt sporten. Medische fitness is met name geschikt voor mensen die medisch en/of paramedisch zijn behandeld en vervolgens hun lichamelijke belastbaarheid willen vergroten, waardoor de kans op herhaling van de klacht zal afnemen. Ook richt het zich op mensen die graag aan lichaamsbeweging willen doen en daarbij deskundige begeleiding als een vereiste beschouwen. Wij kiezen er bewust voor om in kleine groepen te trainen, zodat we iedereen de beste begeleiding kunnen bieden. 

Voordat u begint met sporten, zal er uiteraard eerst een anamnese en indien nodig een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarbij uw lichamelijke klachten worden geïnventariseerd. Hierna kunt u, indien u hier behoefte aan heeft uitgebreid worden getest, zodat u een goed beeld krijgt van uw algehele gezondheid. Deze test staat beschreven onder het kopje fitheidstest.

Op basis van de verzamelde gegevens uit de anamnese, lichamelijk onderzoek en de fitheidstest stellen wij voor u een oefenprogramma samen. De nadruk kan liggen op conditie (uithoudingsvermogen), kracht en/of lenigheid, afhankelijk van uw wensen, mogelijkheden en doelstelling.

Hoewel u in groepen (max. 7 personen) oefent zal het bewegingsprogramma volledig worden afgestemd op uw individuele mogelijkheden. Tijdens de beweegprogramma's wordt naast het gebruik van moderne fitnessapparatuur gebruik gemaakt van grondoefeningen en losstaande oefeningen met diverse materialen.

Openingstijden

Maandag 08.00 – 21.30
Dinsdag 08.00 – 21.00
Woensdag 08.00 – 21.30
Donderdag 08.00 – 21.00
Vrijdag 08.00 – 17.00
Zaterdag 09.00 – 12.30
Zondag Gesloten